1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Even voorstellen

Mijn naam is Mirka Bergboer. De praktijk is sinds juli 2013 gevestigd in Schuilenburg te Raalte als Diëtistenpraktijk VIP.

In 1997 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanzehogeschool van Groningen. Na mijn studie ben ik gaan werken als diëtist in het ziekenhuis te Enschede. Waar ik tot augustus 2019 met plezier heb gewerkt. In 2019 tot 2021 betrokken geweest bij het opzetten en geven van voedingslessen binnen de BeweegKuur (GLI). 

Sinds april 2024 werk ik ook 3 dagen in de week naast mijn praktijk in de Isala te Zwolle als diëtist op de diabetespoli en nefrologie. Ik vind het leuk om mijzelf te blijven ontwikkelen en heb mede hierdoor ook deze keuze gemaakt. Ik blijf 1,5 dag werkzaam in mijn praktijk.

Door 10 jaar in de eerste lijn te werken en daarnaast in het ziekenhuis heb ik veel ervaring opgedaan over diverse ziektebeelden en de daarbij behorende diëten en voedingsvoorschriften. Al deze ervaringen neem in mee voor mijn eigen praktijk.  

De begeleiding naar een gezonder eet- en leefpatroon (met of zonder ziekte) en m.n. als je door aanpassingen in de voeding beter gaat voelen vind ik een uitdaging. Mijn manier van werken is het samen zoeken naar een passende manier om met eten en het dieet om te gaan. Welke dieet er ook nodig is: het moet haalbaar en praktisch zijn. Mijn doel is dat iemand die zijn of haar eetpatroon gaat aanpassen, het op een gegeven moment niet meer als een dieet gaat zien, maar het zo heeft ingepast in het dagelijkse leven, dat het vanzelf gaat.

Dit alles komt samen in mijn eigen Diëtistenpraktijk VIP, Voeding in Praktijk.

Wellicht tot ziens in de praktijk!

 

Mirka Bergboer

Kwaliteitsregister voor paramedici

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Om in dit register ingeschreven te staan, moet aan een aantal belangrijke eisen voldaan worden, zoals o.a. het behalen van punten d.m.v. bijscholingen, lesgeven, voorlichting geven, begeleiding stagiaires, intervisie etc. Ik ben geregistreerd als bevoegd diëtist en leefstijlcoach binnen het kwaliteitsregister.

Ik volg scholingen op diverse vakgebieden om mijn kennis up to date te houden, zoals post-HBO studies op het gebied van Diabetes type 1 en type 2, Voeding bij Nierziekten, FODMaP nascholingen, Voeding bij maag, darm, - en leverziekten, Motivational Interviewing en de Directe Toegankelijkheid Dietetiek.

Daarnaast ga ik met regelmaat naar symposia en congressen en volg e-learnings, zoals Voeding bij zwangerschap, hyperemesis gravidarum, diverse leefstijlcursussen, voeding bij Covid 19, ondervoeding en meting van lichaamssamenstelling, zoals bio impedantie etc.

In 2011 heb ik mijn lesbevoegdheid (PDD) behaald aan de Hogeschool van Windesheim.

 

.